Vragen...? Laat ons je helpen

We snappen dat je duizend vragen hebt tijdens zo'n speciale tijd als een zwangerschap. Daarom hebben wij hier alvast antwoord gegeven op de meest voorkomende vragen. Heb je nog steeds geen antwoord op je vraag gevonden, neem dan snel contact met ons op. Je kunt ons een mail sturen of een belletje geven. Wij helpen je graag. Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op 033-432 8646 en per e-mail op echoamersfoort@gmail.com.

Waar moet ik zijn?

Wij zitten in Amersfoort Vathorst in de vestiging van Prénatal Hearts. Wij zitten naast de IKEA aan de A1. Volg de bordjes Vathorst IKEA en je komt vanzelf op de Euroweg 100, 3825HD, Amersfoort. Je vindt ons op de eerste etage. 

Hoe kan ik een afspraak maken?

Dat kan online of telefonisch. Je kunt een afspraak maken via het reserveringssysteem op onze website. Mocht je er niet goed uitkomen, bel dan gerust. Dat kan op werkdagen tussen 09:00 - 16:00 uur op nummer 033 - 432 8646. Je belt dan naar het Prenataal Screeningscentrum Gooi en Eemland en krijgt de assistente van het Sceeningscentrum aan de lijn en zij zal je graag helpen.

Kan ik met een tweelingzwangerschap ook een afspraak maken?

Ja dat kan zeker! Neem hiervoor even contact op met onze assistente.

We raden je een 2D echo aan, omdat met 3D vaak maar één kindje goed te zien is. We hebben vaak veel tijd en geduld nodig om je beide kindjes op een mooie manier, goed, en min of meer even lang, in beeld te brengen. Daarom nemen we bij een tweelingzwangerschap twee keer zoveel tijd voor je echo dan normaal. Je betaalt echter maar 1,5 keer het normale tarief. 

Waarom is het soms niet mogelijk om voor morgen of overmorgen een afspraak te maken?

Op de korte termijn zijn de beschikbare dagen en tijden meestal al geboekt.

Als je wilt, kun je je naam op onze Reservelijst laten plaatsen. Bel daarvoor op werkdagen tussen 09:00 en 16:00 uur naar 033-432 8646. Mocht er een annulering komen op de door jou gewenste dag en/of tijd, dan nemen we contact met je op.

Kijken jullie ook naar afwijkingen?

Deze pretecho's zijn niet bedoeld om afwijkingen op te sporen en we kijken hier dan ook niet specifiek naar. Mochten we onverhoopt toch iets vinden of tijdens de echo een niet-pluis-gevoel krijgen, dan zullen we je dit uiteraard wel direct zeggen. In overleg met jou beslissen we vervolgens of wij het aan je verloskundige doorgeven of dat je dat liever zelf doet.

Kan ik hier ook mijn 13 wekenecho en/of mijn 20 wekenecho laten doen?

Nee, de 13 wekenecho en de 20 wekenecho, en ook andere screeningsecho’s, zijn medische echo's en die doen wij niet tijdens de spreekuren van PrePret. Voor prenatale screening verwijzen wij je naar ons Prenataal Screeningscentrum (zelfde locatie / andere tijden). Zie www.zwangerschapsecho.nl (de website van het Prenataal Screeningscentrum Gooi en Eemland) of bel op werkdagen tussen 09:00 en 16:00 uur naar 033 - 432 8646.

Hoeveel mensen mag ik meenemen?

We zijn blij dat de situatie nu weer zo is, dat je in principe net zoveel mensen mee mag nemen als je zelf wilt en prettig vindt. Iedereen is dan welkom; je partner, je kind(eren), je (schoon)moeder, je (schoon)vader, je beste vriendin, je zus, je broer, je buurvrouw, je tante die overkomt uit Australië et cetera. Onze ervaring is echter dat als je meer dan 4 à 5 mensen meeneemt, het vaak wel onrustig voor jezelf kan zijn. Je geniet dan misschien minder van de echo en van je kindje. 

Heb je vragen, bel dan gerust met de assistente. Zij is op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 16:00 uur op nummer 033 - 432 8646 en staat je graag te woord.

Wat is nou eigenlijk 2D, 3D en 4D?

In 2D zie je je kindje in het platte vlak; er zit geen diepte in het beeld. Bij 3D zit er wel diepte in; er komt een dimensie bij. Van 4D spreken we als het 3D beeld een beweging laat zien.

Kun je ook na je 30e week een pretecho laten maken?

Dit kan zeker wel. Het is altijd de moeite waard om naar je kindje te kijken. Maar het wordt wel steeds lastiger om nog mooie beelden te maken. We adviseren je daarom een uitgebreide 3D/4D echo in te plannen tussen je 25e en 30e week in de zwangerschap, waarbij de 27e week het meest ideaal is. 

De 2D-echo Kindje Kijken is te boeken tot en met de 36e week van de zwangerschap.

Wat kan ik doen om mooie echobeelden van mijn kindje te krijgen?

Om een zo mooi mogelijk echobeeld van je kindje te krijgen, is het fijn als je met een volle blaas komt. Je baarmoeder en je kindje komen door die volle blaas iets hoger te liggen, waardoor we je kindje beter in beeld kunnen krijgen en zo mooiere echobeelden van je kindje kunnen maken.
Wanneer je gebruik maakt van olie om je buik in te smeren, zorg er dan voor dat de olie op het moment van de echo goed is ingetrokken. Als dat niet het geval is, kunnen de geluidsgolven niet goed door deze laag komen en kunnen wij een onscherp beeld krijgen.

Op welke manieren kan ik betalen?

Je kunt van tevoren via het reserveringssysteem betalen via IDEAL. Je kunt ter plekke na de echo pinnen. En uiteraard kun je je echo ook contant voldoen bij de echoscopiste.

Rekenen jullie ook toeslagen voor avond- of weekendplekken?

Nee, dat doen wij niet.

Geven jullie ook kortingen?

Ja, iedereen die voor een Geslachtsbepalingsecho of Kindje Kijken-echo komt en later in dezelfde zwangerschap ook voor een uitgebreide echo bij ons komt, krijgt op die uitgebreide 3D/4D echo 10 euro korting. 

Zijn jullie tarieven inclusief of exclusief BTW?

Onze tarieven zijn inclusief BTW.

Waarom zal ik bij PrePret mijn pretecho laten maken?

In heel Europa is er slechts één pretechopraktijk zoals de onze. Wij zijn gevestigd in het unieke belevingscentrum van Prénatal Hearts. De stijl en de sfeer in dit centrum en in onze pretechopraktijk zullen je enerzijds op je gemak stellen en je anderzijds enthousiast maken. Met de meest geavanceerde apparatuur en software zullen we echobeelden van je kindje laten zien die je op het ene moment zullen ontroeren en sprakeloos zullen maken, en je op het andere moment zullen brengen tot uitroepen van verwondering en blijdschap. De echobeelden van je kindje zijn namelijk in alle opzichten gelijk aan je kindje; uniek en mooi! Je ziet je kindje zoals het op dat moment in werkelijkheid is. Daarin hebben onze ervaren en professionele echoscopisten natuurlijk een grote bijdrage. Met alle plezier zullen zij voor jou en je partner, je kinderen, en eventueel je vrienden en familie, er alles aan doen om je een onvergetelijke (pretecho)ervaring te verzorgen. En, last but not least, dat doen wij tegen aantrekkelijke tarieven. Er is ruime parkeergelegenheid onder het gebouw van Prénatal Hearts en parkeren is gratis. Wij hanteren geen toeslagen in de avond of in het weekend. En al onze prijzen zijn inclusief BTW.