Vragen...? Laat ons je helpen

We snappen dat jullie duizend vragen hebben tijdens zo'n speciale tijd als een zwangerschap. Daarom hebben wij alvast hier antwoord gegeven op de meest voorkomende vragen. Heeft u nog steeds geen antwoord op uw vraag gevonden, neem dan snel contact met ons op. U kuns ons een mail suren of een belletje geven. Wij helpen u graag met een antwoord op ur vraag.

Waar moet ik zijn?

Wij zitten in Amersfoort Vathorst in de vestiging van Prénatal Hearts. Wij zitten naast de IKEA. Volg de bordjes Vathorst IKEA en je komt vanzelf op de Euroweg 100, 3825HD, Amersfoort.

Hoe kan ik een afspraak maken?

Dat kan op drie manieren. Je kunt een afspraak maken via het reserveringssysteem op onze website. Ook met je smartphone kun je boeken. Maak dan gebruik van onze app voor i-phone of voor android toestellen. Mocht je er niet goed uitkomen dan is er nog de mogelijkheid om ons te bellen. Je kunt ons op werkdagen bellen. Je belt dan naar het Prenataal Screeningscentrum Gooi en Eemland. Op nummer 033-432 864 6 krijg je de assistente van het sceeningscentrum aan de lijn en zij zal je graag verder helpen.

Kan ik met een tweelingzwangerschap ook een afspraak maken?

Ja dat kan zeker! Neem hiervoor even contact op met onze assistente. We raden je een 2D echo aan, omdat met 3D vaak maar één kindje goed te zien is. We nemen bij een tweelingzwangerschap twee keer zoveel tijd voor je echo dan normaal. We rekenen ook een dubbel tarief. We hebben vaak veel tijd en geduld nodig om je beide kindjes op een mooie manier, goed, en min of meer even lang, in beeld te brengen.

Waarom is het soms niet mogelijk om voor morgen of overmorgen een afspraak te maken?

Dagen op de korte termijn zijn dan al volgeboekt.

Kijken jullie ook naar afwijkingen?

Deze pretecho's zijn niet bedoeld om afwijkingen op te sporen en we kijken hier dan ook niet specifiek naar. Mochten we toch iets vinden of tijdens de echo een niet-pluis-gevoel krijgen, dan zullen we je dit uiteraard direct zeggen. In overleg met jou beslissen we vervolgens of wij het aan je verloskundige doorgeven of dat je dat zelf wenst te doen.

Kan ik hier ook mijn 20-wekenecho laten doen?

Nee, de 20-wekenecho en ook andere screeningsecho’s doen wij niet tijdens de spreekuren van Pretecho’s. Voor prenatale screening verwijzen wij je naar ons Prenataal Screeningscentrum (zelfde locatie / andere tijden) www.zwangerschapsecho.nl

Hoeveel mensen mag ik meenemen?

In principe zoveel als je zelf wilt en zoveel als je zelf prettig vindt. Iedereen is welkom; je partner, je kind(eren), je (schoon)moeder, je (schoon)vader, je beste vriendin, je zus, je broer, je buurvrouw, je tante die overkomt uit Australië et cetera. Onze ervaring is dat als je meer dan 4 à 5 mensen meeneemt, het vaak wel onrustig voor jezelf is. Je geniet dan minder van de echo en van je kindje.

Wat is nou eigenlijk 2D, 3D en 4D?

In 2D zie je je kindje in het platte vlak; er zit geen diepte in het beeld. Bij 3D zit er wel diepte in; er komt een dimensie bij. Van 4D spreken we als het 3D beeld een beweging laat zien.

Kun je ook na je 30e week een pretecho laten maken?

Dit kan zeker wel. Het is altijd de moeite waard om naar je kindje te kijken. Maar het wordt wel steeds lastiger om nog mooie beelden te maken. We adviseren je daarom een uitgebreide 3D/4D echo in te plannen tussen je 25e en 29e week in de zwangerschap.

Wat kan ik doen om mooie echobeelden van mijn kindje te krijgen?

Om een zo mooi mogelijk echobeeld van je kindje te krijgen, is het fijn als je met een volle blaas komt. Je baarmoeder en je kindje komen door die volle blaas iets hoger te liggen, waardoor we je kindje beter in beeld kunnen krijgen en zo mooiere echobeelden van je kindje kunnen maken.
Wanneer je gebruik maakt van olie om je buik in te smeren, zorg er dan voor dat de olie op het moment van de echo goed is ingetrokken. Als dat niet het geval is, kunnen de geluidsgolven niet goed door deze laag komen en kunnen wij een onscherp beeld krijgen.

Op welke manieren kan ik betalen?

Je kunt vantevoren via het reserveringssysteem betalen via IDEAL. Je kunt ter plekke na de echo pinnen. En uiteraard kun je je echo ook contant voldoen bij de echoscopiste.

Rekenen jullie ook toeslagen voor avond of weekendplekken?

Nee, dat doen wij niet.

Geven jullie ook kortingen?

Ja, vaste klanten die in dezelfde zwangerschap voor een geslachtsbepaling of Kindje Kijken komen en verder in de zwangerschap ook voor een uitgebreide echo bij ons komen, krijgen op die uitgebreide echo, 10 euro korting.

Zijn jullie tarieven inclusief of exclusief BTW?

Onze tarieven zijn inclusief BTW.

Waarom zal ik bij jullie mijn pretecho laten doen?

In heel Europa is er slechts één pretechopraktijk zoals de onze. Wij zijn gevestigd in het unieke belevingscentrum van Prénatal Hearts. De stijl en de sfeer in dit centrum en in onze pretechopraktijk zullen je enerzijds op je gemak stellen en je anderzijds tegelijkertijd enthousiast maken. Met de meest geavanceerde apparatuur en software zullen we echobeelden van je kindje laten zien die je op het ene moment zullen ontroeren en sprakeloos zullen maken, en je op het andere moment zullen brengen tot uitroepen van verwondering en blijdschap. De echobeelden van je kindje zijn namelijk in meerdere opzichten gelijk aan je kindje; uniek en mooi! Je ziet je kindje zoals het op dat moment in werkelijkheid is. Daarin hebben onze ervaren en professionele echoscopisten natuurlijk een grote bijdrage. Met alle plezier zullen zij er voor jou en je partner en je vrienden en je familie, alles aan doen om je een onvergetelijke (pretecho)ervaring te verzorgen. En last but not least, dat doen wij tegen aantrekkelijke tarieven. Wij hanteren geen toeslagen in de avond of in het weekend. En al onze prijzen zijn inclusief BTW.